Ikke ta en lettvint, billig løsning når det kommer til beslag på terrassen!

Det koster litt å bygge en terrasse, men du bør ikke kjipe på beslagene av den grunn.

For Simpson Strong-Tie

Bjarne Nordvik

Simpson Strong-Tie

10. mai 2021
For Christiania Spigerverk

Bjarne Nordvik

Simpson Strong-Tie

10. mai 2021
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20210518104405424.jpg?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20210518104405299.jpg?maxwidth=2000
Terrasse med beslag og stolpesko (2).jpg Terrasse med beslag og stolpesko (2).jpg
115
0

Alt-i-alt var det mer enn én million husholdninger som foretok innvendige eller utvendige oppussingsarbeider på egen bolig i løpet av 2020, hvilket er en økning på mer enn 200 000 husholdninger sammenlignet med året før! Mer tid hjemme som en konsekvens av smitteverntiltakene, har åpenbart bidratt til at mange har brukt tiden på oppussing, ifølge Prognosesenteret.

Nå som sommeren nærmer seg, vil mange bygge terrasse – som i disse dager er et ekstra kjekt samlingspunkt i frisk luft.

Terrasse-tips

Bygg terrassen og andre uteplasser slik at det blir minst mulig innsyn og mest mulig sol. Skjerm terrassen for vind, og lag den sånn at adkomsten er praktisk og enkel. Du kan også jevne ut en skråning eller kupert terreng med en terrasse.

Dersom du bygger terrassen rett utenfor stuedøra blir den som en utvidelse av boligarealet, særlig hvis du hever den opp i plan med stuegulvet. Ekstra kvadratmeter gjør også at salgsprisen blir høyere når huset skal selges.

Kvalitet som varer

Det har blitt populært med dyre, vedlikeholdsfrie kvalitetsmaterialer, som skjult innfesting og godt treverk, og når du først bruker en del penger på terrasse, bør du heller ikke kjipe på beslagene – det er tross alt disse som skal holde terrassen sammen.

Norske forhold er tøffere enn lenger ned i Europa, derfor ruster billige beslag som var tiltenkt en solrik terrasse i Bordeaux raskere her i landet enn beslag som blir laget for å tåle lange, norske vintre.

De mest benyttede vinkler og bjelkesko til terrasser leveres nå med nyutviklet legering for bruk utendørs i normalt, norsk klima. Disse har en sterk overflate og er spesiallaget for utendørsbruk.

Skruene som passer til beslagene tåler samme klima. Ved å bruke beslagsskruer fra Simpson Strong-Tie får man en dokumentert samling, som gjør at du kan benytte anbefalte lastverdier. I kystnære strøk bør du bruke A4 syrefaste beslag og festemidler.

Bygningsbeslag med ZPRO-belegg

ZPRO-belegget er utviklet som et rimeligere alternativ til syrefast stål. Mange vet at man bør bruke A4 syrefaste metallbeslag når det skal monteres utendørs, og kommer i direkte kontakt med regn. Prisen på syrefast stål er derimot så høy at mange velger å se bort fra dette, og heller bruke pre-galvanisert stål i utildekte utendørs sammenføyninger. ZPRO er en mellomting mellom pre-galvanisert stål og syrefast stål, men prismessig ligger ZPRO-beslagene betydelig lavere enn rustfrie beslag.

Det anbefales utelukkende A4 syrefast i kystnære strøk.

Skruer tilpasset beslagene

  • CSA beslagskrue Impreg+
  • SSH Sekskantskrue Impreg+
  • SSF Flathodeskrue Impreg+
3155
c-26TrueFalse
left -1 Falsec-26
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20210512115109799.png #FFFFFF
Les også