Slik dekker du over spikerhull

Bli kvitt de sorte prikkene på listene

Christiania Spigerverk
11. desember 2017
  C:\fakepath\efec756ee81b47439d036677d848979b.jpg
  Er du en av dem som har utallige sorte spikerhull i listene dine? Det er ganske fort gjort å tette dem og dermed heve inntrykket flere hakk.

  Den mest tidkrevende løsningen er å sparkle, pusse og male. Det gir sannsynligvis det fineste resultatet og noen ganger er det også nødvendig ettersom ferdigmalte lister i en del tilfeller faktisk bare er grunnet og må påføres toppstrøk for å bli helt ferdig. Da er sparkeljobben over spikerhullene en liten jobb.

  Enklere løsninger innebærer bruk av akrylfugemasse. Akryl finnes i flere farger. Lag et lite hull på tuppen av tuben, slik at du kun får ut litt akryl når du trykker på pistolen. Deretter fyller du hullene og tørker bort overskytende fugemasse med en våt klut. En del typer akrylfugemasse har en tendens til å gulne noe over tid, men det finnes produsenter som lover akryl uten gulning. Det kan derfor lønne seg å sjekke dette ut på forhånd.

  Flere produsenter tilbyr også voksstifter som er ment å dekke over spikerhull og andre mindre defekter. De fungerer slik at du varmer voksen opp mellom fingrene og deretter legger den i spikerhullet. Etterpå fjerner du overskytende med en plastsparkel eller fuktet spesialstålull. Voksstifter finnes i flere farger, blant annet de mest utbredte fargene på ferdigmalt listverk.

   Les også
   https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20210512115109799.png #FFFFFF
   Les også