Velg riktig festemateriell

Så sover du godt om natten

Christiania Spigerverk
http://boligkanalen-images.azurewebsites.net/images/20171211101833128.jpghttp://boligkanalen-images.azurewebsites.net/images/20171211101833128.jpg
  C:\fakepath\post-2232962_1920-min.jpg

  Mange av oss har en rotekasse med diverse skruer og spiker eller en broket samling av bokser med festemateriell som har hoper seg opp fra tidligere prosjekter. Og når man så skal i gang med et nytt prosjekt, tar man de første og beste skruene eller spikerne man finner i kassen og setter i gang. Men er det egentlig så lurt?


  Ulike oppgaver krever ulike festemidler og det er viktig å velge det korrekte festemiddelet for akkurat den oppgaven du skal gjøre. Det gjelder i alle tilfeller der du bruker festemidler, men er særlig viktig dersom du bygger større konstruksjoner som reisverk, tak, terrasser osv. Det er ikke bare å finne den første og beste skruen eller spikeren i rotekassen.  Første bud når du skal velge festemateriell er å vite hva slags materialer du skal feste – og hva du skal feste det i. Du kan for eksempel ikke bruke en treskrue til å feste noe i betong. Deretter må du vite tykkelsen på det du skal feste og velge riktig lengde på skrue eller spiker i henhold til det.


  Andre viktige momenter handler om:

  • Riktig diameter på festemateriellet – dette påvirker hvor mye last det kan ta. 
  • Antall skruer/spiker  
  • Plassering av skruer/spiker, eksempelvis i beslag med forborede hull. 
  • Flatt hode eller hode for forsenking  


  Sjekk alltid teknisk dokumentasjon før du velger festemateriell. Er du usikker bør du ta kontakt med fagfolk.

  1479
   FalseFalsec-26
   Les også
   FalseFalsec-26
   https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20210512115109799.png #FFFFFF
   Les også